Jag älskar dig så mycket att jag hatar mig



Jag tror att jag har hittat min skolavslutningsklänning.

Olive

Alltid när jag har tråkigt så skriver jag ner massa meningar som bara cirklar runt i huvudet, och bara vill ut. Idag på franskalektionen skrev jag ner en som jag gillade lite extra mycket.

"I'm afraid of the light, but I glow at night."

Vad i alla skyars



Jag tror nog aldrig att jag varit så förvånad i hela mitt liv. Jag finns med på google! Skriver man in "Ida Rosv" så kommer alltså det här upp.

Nu har jag i vilket fall som helst sett till att man inte kan googla sig in här, om man inte har mitt bloggnamn då såklart. Haha, jag tycker det här är himla lustigt alltså. Vem är det som har suttit och googlat mitt namn så många gånger att det faktiskt blev ett förslag?

Men jag är inte modig



Igår gick Bröderna Lejonhjärta på televisionen så jag satt bänkad förstås. Det var en av mina absoluta favoriter när jag var liten, och är det än idag.

Annars har det inte hänt så mycket det senaste. Mycket regn och lite sol helt enkelt.

Novell

Vi fick i uppgift att skriva en novell om vad som helst i skolan (till en bok vi gör), och det här är den som jag skrev. Jag fick MVG.

"Hur vet man om man drömmer?"

Jag kröp ner i hans mjuka säng och drog in doften av hans kudde. Den luktade som en blandning av viol och sand, och jag älskade det.

Hans arm smög runt min midja och hans kropp närmade sig min. Han kysste mig i nacken och drog sitt lillfinger på varje kota längs hela min ryggrad, precis så som han alltid gör.

Trots att jag var vänd mot honom och hade slutna ögon, kunde jag känna hur han log. Och trots att jag visste att han inte såg det, så log jag tillbaka.

Jag kunde känna varendaste rörelse han gjorde och varenda tanke han tänkte. Jag bara visste. Jag kunde känna hur han rörde på sin högra lilltå, jag kunde känna hur han andades lite extra djupt, och jag kunde känna hur han bet sig i underläppen.

Han hoppade över ett andetag och greppet runt min midja lossade lite när han gled in i sömn. Först då vände jag mig om och bara tittade på honom ett tag. En lätt vindpust fick spetsgardinen att bölja till och för bara en sekund lyste solen på hans bleka hy. Han var vacker. Varendaste liten del av honom var så vacker att det kändes som varendaste liten bit av mig skulle gå sönder bara jag kollade bort.

Jag smekte hans kind och lade håret som lagt sig på hans tinning varsamt bakom hans öra igen. Han såg så fridfull och bräcklig ut, som en porslinsdocka som kunde gå i bitar när som helst.

Långt bakom hans ögonlock utspelade sig nattens drömmar, och jag kunde inte låta bli att undra vad de handlade om. Om någonting ljuvligt förmodligen, ty min mormor berättat för länge sedan att vackra människor alltid drömmer vackert. Och finare människa fanns det inte.

Timmarna hade rusat fram. Snart skulle dagen gry, men det spelade ingen roll. Att sova var ingenting förutom slöseri på tid. Istället steg jag upp ur sängen och kröp upp på hans fönsterbräda. Där satt jag alltid när bara tanken av sömn var alldeles för långt borta för att nå.

Stråk av orange och rosa seglade över himlens blå, och silhuetter av fåglar uppenbarade sig mot den uppgående solens röda sken. Gryningens moln masade sig sakta fram emot mig. Och för första gången på många år var jag helt lycklig.


Silkeslena drömmar




















































Exakt såhär vill jag att mitt liv ska vara.


Strawberry Pancake


A million little pieces



Jag ber om ursäkt för dåligt bloggande. När jag inte sover så läser jag. Just nu på denna, som varit min favoritbok i många år.

Kanske börjar jag blogga bättre, eller kanske tar jag bort bloggen igen. Får se.

Lipstick



Jag funderar på att färga håret i någon konstig färg. Bara för att jag kan.

Jag glömmer aldrig bort

Jag funderar på att ta en sen promenad. Det har varit underbart väder hela dagen, och fast klockan snart är tio så är det fortfarande det.

Just nu så sitter jag dock på min vanliga plats på fönsterkarmen och läsar gamla tidsskrifter som jag samlat på mig genom åren. Det luktar ungefär som regn och sommar, och himlen ser ut som rosa sockervadd.





Ph. 1: Gammal bild på mig som Cajsa knäppte.

Ph. 2: Min mamma har köpt massor av hallon, och jag har tryckt i mig cirkus en liter. Mums fillibabba som min bror så fint skulle ha sagt.


Aldrig andas igen



Mumford & Sons – Little Lion Man

You know I like it when they walk

Mitt internet har inte funkat på ett tag så jag har varit lite frånvarande. Hur som helst är både jag och internet tillbaka nu.



Tur i oturen kan man väl kanske kalla det, då jag nu äntligen tagit mig igenom de första sex Harry Potter filmerna, som jag laddade ner för hur länge som helst sedan. Jag hatar att erkänna det, men jag tycker om dem. Mycket.

Rubriken är ett av Rons fina citat förresten.

Seglar på haven



För någon vecka sedan kom jag hem med ett par seglarskor. Dem är marinblå med vita skosnören och röda detaljer. Jag gillar't!

Köptes på en skoaffär jag inte vet namnet på för en summa jag inte kan minnas. Dock tror jag att dem kommer från märket "Roots", då det står inuti.

Everything looks perfect from far away


RSS 2.0